У контрактах на побудову Подільського моста в Києві виявили порушення

Читать на русском
Київська адміністрація виявила порушення на 129 мільйонів гривень в укладених контрактах на будівництво Подільського моста.
Подільсько-Воскресенський міст

Київська адміністрація виявила порушення на 129 мільйонів гривень в укладених контрактах на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на результати аудиту.

Аудит проведено для фінансової діяльності КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» як замовника під час виконання контрактів, укладених з компанією «Містобуд» на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту через Дніпро.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє провести реконструкцію Контрактової площіСказано 7 квітня 2017 р.Статус обіцянки: У процесі

Загалом під час аудиту встановлені фінпорушення на суму 129 мільйонів 482,9 тисячі гривень, які призвели до втрат у 16 мільйонів 835,62 тисяч гривень.

Міські легенди України. Київ: станція метро «Львівська брама»«Слово і Діло» продовжує серію публікацій, присвячених найбільш нагальним проблемам різних міст і регіонів України, котрі влада не може вирішити роками, оглядом історії питання й обіцянок політиків щодо будівництва станції київського метро «Львівська брама».

Відзначається, що КП не забезпечило належного контролю над освоєнням коштів, які передавалися компанії «Містобуд» для придбання металоконструкцій і матеріалів для будівництва.

Зокрема, виявлено завищення вартості виконаних робіт на 16 мільйонів 789,656 тисячі гривень.

За результатами інвентаризації матеріалів для будівництва підтверджені тільки залишки металоконструкцій, придбані в 2007-2015 роках на суму 43 мільйони 536 тисяч гривень із загальної суми невідпрацьованих запасів 180 мільйонів 700,341 тисячі гривень.

Як відомо, потенційні німецькі інвестори проекту Подільсько-Воскресенського мосту в Києві оцінюють його вартість в 350 мільйонів євро.

Відмітимо, що мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про капітальний ремонт моста від вул. Сабурова (Троєщина) через колії швидкісного трамвая.

А у Києві до Євробачення запустять річкові трамваї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: