Суд дозволив конфіскацію арештованих на рахунках Януковича 1,5 мільярди доларів

Читать на русском
Суд останньої інстанції дозволив конфіскувати 1,5 мільярда доларів, які були заарештовані на рахунках екс-президента Віктора Януковича і його оточення.
фото: dengi.ua

Суд останньої інстанції дозволив конфіскувати 1,5 мільярда доларів, які були заарештовані на рахунках екс-президента Віктора Януковича і його оточення.

Про це розповіли в РНБО, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Згідно з рішенням суду останньої інстанції, заарештовані кошти Януковича і команди – 1,5 мільярда доларів – повинні бути перераховані до держбюджету», – підкреслили в РНБО.

«Тільки що в Ощадбанк з цим схваленням їздили генпрокурор Юрій Луценко і секретар РНБО Олександр Турчинов. Вони повідомили про це керівництву Ощадбанку і поїхали доповідати про це Президенту», – відзначили в РНБО.

При цьому у відомстві уточнили, що наразі конфісковані кошти перераховуються до бюджету, але не назвали про який саме суд йдеться.

У свою чергу Президент Петро Порошенко повідомив, що конфісковані кошти Януковича після півночі надійшли на рахунки Державного казначейства України.

Кошти в розмірі 1,42 мільярда доларів були заблоковані на рахунках нерезидентних компаній, пов'язаних з Януковичем і його оточенням в кінці січня 2015 року.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Швейцарія на рік продовжила арешт рахунків Януковича.

Раніше в Ощадбанку розповіли, скільки грошей Януковича і Азарова зберігаються на рахунках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: