Хуг розповів подробиці підриву машини ОБСЄ в ОРЛО

Читать на русском
Олександр Хуг прокоментував инциндент з підриває патруля СММ ОБСЄ в непідконтрольній владі України частини Луганської області.
Олександр Хуг

Інцидент з підривом патруля СММ ОБСЄ в непідконтрольній українській владі частині Луганської області 23 квітня не був нещасним випадком.

На цьому наголосив на брифінгу в п'ятницю в Києві перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Підрив автомобіля ОБСЄ: причини і сценарії розвитку подійЖурналіст Денис Попович розповів про причини підриву автомобіля місії ОБСЄ і про подальший сценарій розвитку подій.

Він нагадав, що 23 квітня в 11.20 команда з двох броньованих автомобілів та 6-ти спостерігачів поверталася по маршруту, яким проїжджала напередодні, один з автомобілів наїхав на вибуховий пристрій на дорозі, якою проїжджав двома годинами раніше.

«Спрацювала, ймовірно, міна. Автомобіль вагою 4,5 тонни відкинуло на 7 метрів, від вибуху він загорівся і був повністю знищений. Двоє спостерігачів вижили, Джозеф - ні. Те, що сталося - це не нещасний випадок, а результат дії вибухівки, якої там не повинно було бути», - підкреслив Хуг.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що якщо з боку бойовиків не припиняться провокації, відведення озброєння на сході буде зупиненоСказано 4 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Перший заступник голови місії відзначив, що в інциденті винні ті, «хто обіцяв не закладати там вибухівку».

«Учасники Мінського процесу обіцяли вилучити міни і не закладати нові. Розслідування інциденту триває, ряд організацій вивчає обставини події, СММ проводить внутрішню оцінку», - поінформував він.

Нагадаємо, що на початку квітня спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували зменшення кількості обстрілів на 20%.

А 24 квітня Хуг заявив, що на на дорозі, де підірвався патруль, не повинно було бути мін.

Відзначимо, що вже 25 квітня спостерігачі ОБСЄ 25 квiтня відновили свою роботу на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: