ЗМІ: у Європарламенті нарахували мільйонні збитки від фіктивних помічників Ле Пен

Читать на русском
Європарламент оцінив збиток від фіктивного працевлаштування помічників «Нацфронта» у 4 978 122 євро.

Європарламент переглянув суму збитку за шість років внаслідок виплат заробітних плат фіктивно працевлаштованим помічникам євродепутатів від ультраправого «Національного фронту».

Про це повідомляє BFM TV з посиланням на джерела, передає «Слово і Діло».

Про суму збитків у листі слідчим суддям повідомив адвокат Європарламенту Патрік Мазонньов. Оцінку збитку провели з 2012 по 2017 роки.

Враховуючи «нові елементи» у справі за останні місяці і дані, які потенційно можуть з'явитися, Європарламент оцінив збиток від фіктивного працевлаштування помічників «Нацфронта» у 4 978 122 євро.

Згідно з попередньою оцінкою, зробленою у вересні 2015 року, фіктивне працевлаштування помічників євродепутатів партії кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен завдало шкоди Європарламенту на 1,9 млн євро.

Наприкінці січня Європарламент наказав Марін Ле Пен і «Національному фронту» повернути 340 тисяч євро, виплачених як зарплати двом її помічникам, які насправді жодного дня не пропрацювали в ЄП, а замість цього працювали в штаб-квартирі «Нацфронта».

Також стало відомо, що Європарламент офіційно розпочав процедуру зняття парламентського імунітету з Ле Пен у справі про фіктивне працевлаштування помічників.

Сама Ле Пен відразу після виборів заявила, що йде у відставку з поста лідера «Національного фронту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: