МЗС Франції назвало причетних до хіматаки у Сирії

Читать на русском
Французи встановили, що за хімічну атаку у провінції Ідліб відповідальний режим Башара Асада.

МЗС Франції оприлюднив докази причетності сирійських урядових військ президента Башара Асада до хімічної атаки у провінції Ідліб.

Відповідну доповідь представив глава МЗС Жан-Марк Еро, передає «Слово і Діло».

ЗМІ: розвідка США перехопила переговори про підготовку хіматаки в ІдлібіАмериканське військове і розвідувальне співтовариство перехопили повідомлення, в яких сирійські військові і хімічні експерти говорили про підготовку до нападу із застосвванням зарину в Ідлібі минулого тижня.

«У середині дня вертоліт, який прилетів зі сходу, на великій висоті пролетів над містом Саракиб. Три невідомих об'єкта, з яких йшов білий дим, були скинуті на заході від міста. На думку Франції, тільки сирійські збройні сили мали вертольоти, тому відповідальні за викид цих трьох об'єктів», - повідомляється в доповіді.

За даними французьких слідчих, хімічна атака міста Хан Шейхун була здійснена із застосуванням отруйного газу зарину. Аналізи проб з місця бомбардування встановили наявність зарину і домішок гексамина (уротропіну), характерних для хімічної зброї, виробленої в Сирії.

Раніше Жан-Марк Еро заявив, що спецслужби Франції довели причетність Асада до химатакам в Ідлібі.

Як відомо, 12 квітня авіація режиму Башара Асада скинула вісім бочкових бомб на підконтрольний опозиції населений пункт Дераа Белед в сирійській провінції на півдні країни.

Нагадаємо,обставини хіматаки в Ідлібі розслідують експерти OPCW.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: