У Чорному морі корабель РФ зіткнувся з судном «Ашот-7»

Читать на русском
Дослідницьке судно Чорноморського флоту 27 квітня зіткнулися в Чорному морі з іншим судном і отримало пробоїну.
Дослідницьке судно Чорноморського флоту «Лиман»

Дослідницьке судно Чорноморського флоту «Лиман» в результаті зіткнення з іншим судном у Чорному морі отримало пробоїну.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ТАСС.

«27 квітня 2017 р о 11:53 в південно-західній частині Чорного моря в 40 км на північний захід від протоки Босфор дослідницьке судно Чорноморського флоту «Лиман» в результаті зіткнення з судном «Ашот-7» отримало пробоїну правого борту нижче ватерлінії» , - йдеться в повідомленні.

Генштаб РФ нервує через ракети на кораблях США в Чорному моріНа думку росіян, американські системи протиракетної оборони становлять загрозу для європейської частини Росії. За підрахунками військових Росії, на кораблях може бути розгорнуто понад одну тисячу крилатих ракет.

Постраждалих серед членів екіпажу немає. У район події направлені кораблі Чорноморського флоту. Зі складу чергових сил флоту на місце вилетіла рятувальна команда на літаку Ан-26.

Як повідомили в Управлінні берегової охорони Туреччини, всі російські моряки евакуйовані. «На цей момент всі російські моряки, 78 осіб, чиє дослідницьке судно зіткнулося з вантажним судном у Чорному морі, врятовані. Ніхто не загинув та не зник безвісти», - сказали в управлінні. Інформації, куди їх доставлять, поки немає.

«За наявними даними, є загроза затоплення російського судна. Транспортне судно, з яким воно зіткнулося, не отримало ушкоджень, і його екіпаж не просив допомоги», - повідомив співробітник прес-служби Берегової охорони.

Зіткнення сталося в 18 морських милях на північ від узбережжя Туреччини в районі мису Кільос біля входу в протоку Босфор. Причиною називають низьку видимість через туман.

Пізніше стало відомо, що судно «Лиман» від отриманих пробоїн нижче ватерлінії затонуло. «Усі члени екіпажу в повному складі живі, здорові і в даний час готуються до евакуації з турецького рятувального судна на російський корабель», - повідомили в оборонному відомстві РФ.

Нагадаємо, що 19 квітня в районі Керченської переправи в акваторії Чорного моря зазнав аварії російський суховантаж «Герої Арсеналу». Сім членів екіпажу зникли безвісти.

Раніше 6 квітня українське риболовецьке судно «Рибак Херсона» затримали в анексованому Криму «за порушення кордону РФ».

А 18 квітня збройні сили Латвії виявили у своїх берегів російські субмарини і корабель підтримки субмарин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: