Від Труханова вимагають скасувати заборону міськради Одеси на декомунізацію вулиць

Читать на русском

Служба безпеки України вимагає від мера Одеси Геннадія Труханова скасувати рішення міської ради про заборону декомунізації вулиць міста.
фото: Youtube/Vera Zaporozhets

Служба безпеки України вимагає від мера Одеси Геннадія Труханова скасувати рішення міської ради про заборону декомунізації вулиць міста.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку управління СБУ в Одеській області в Facebook.

«Вимагаю негайної відміни зазначеного рішення в зв'язку з тим, що воно порушує закон України №2558 від 25.05.2015 («Про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборону їх пропаганди і символіки»)», – заявив начальник обласного управління СБУ Сергій Батраков.

При цьому він зазначив, що подібне рішення міськради може загострити соціально-політичну ситуацію та привести до антигромадських або антиконституційним виступів, які можуть бути використані для актів екстремізму або тероризму.

Нагадаємо, 26 квітня Одеська міськрада повернула старі назви вулицям, які в травні 2016 року перейменував екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі відповідно до закону про декомунізацію.

27 квітня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом перейменування Одеською міською радою низки декоммунізірованних вулиць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: