Росія відправила на окупований Донбас черговий «гумконвой»

Читать на русском
Російська Федерація знову відправила на територію Донецької та Луганської областей черговий гумконвой.
«Гумконвой» РФ

Росія відправила на окуповані території Донецької та Луганської областей черговий, 64-й «гумконвой».

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу МНС РФ.

За даними Державної прикордонної служби України, сьогодні дійсно в Україні пройшла через два російських пункти пропуску 41 вантажівка так званого «гумконвою». Представники української міжвідомчої групи тимчасово знаходяться на території російських пунктів пропуску, щоб здійснювати візуальний огляд цих вантажівок.

«Дорогий» Донбас: навіщо РФ удвічі скоротила кількість «гумконвоїв»?Політолог пояснив чому Росія скорочує кількість «гумконвоїв» на Донбас і для чого заявила про це офіційно.

«Вони нібито провозили переважно продукти дитячого харчування. Один автомобіль нібито був з медикаментами, але ми не можемо це однозначно стверджувати, так як контролю ми не здійснювали, а здійснювали лише візуальне спостереження. Особливістю можна вважати те, що кількість автомобілів не відповідала тій, котра була заявлена в попередній ноті РФ. І друге, те, що вантажівка, що везла медикаменти, була практично порожньою, була заповнена ледь на 10%», - розповів помічник голови прикордонної служби Олег Слободян.

«Проблема в тому, що Росія направляє гуманітарні вантажі на тій ділянці кордону, яка є нам тимчасово не підконтрольна. Хоча ми кожен раз через МЗС письмово просимо їх надсилати ці гуманітарні вантажі на тій ділянці кордону, який є нам підконтрольним... Але РФ робить так, як вважає за потрібне. Тому порушує всі існуючі норми, і міжнародні організації, які уповноважені працювати з цією категорією вантажів, також відмовляються брати в цьому участь», - додав він.

Відмітимо, що 16 березня влада Російської Федерації відправила 62-у «гуманітарну допомогу» на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, що 23 березня Росія відправила на Донбас 63-й гуманітарний конвой із 40 напівпорожніх вантажівок нібито з дитячим харчуванням.

Раніше РФ пообіцяла удвічі зменшити кількість «гумконвоїв» на Донбас.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: