Депутата Київської облради затримали на хабарі у кількасот тисяч

Читать на русском
Депутат вимагав від директора одного з підприємств 10 тисяч доларів США за надання підприємству спеціального дозволу на користування надрами.

Київська прокуратура спільно з оперативниками СБУ піймали на корупційному злочині депутата Київської обласної ради, голову постійної комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

Вказаний депутат вимагав від директора одного з підприємств Київської області 10 тисяч доларів США за погодження проекту рішення Київської облради щодо надання підприємству спеціального дозволу на користування надрами, а також за вжиття усіх залежних від нього заходів щодо ухвалення цього рішення на сесії Київської обласної ради.

Як в українських судах засуджують хабарників – дослідженняУкраїнські суди за перший квартал 2017 року винесли 36 вироків по корупційних справах, тобто п'яту частину аналогічних рішень, починаючи з 2016 року.

Зловмисника затримано після отримання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі 6000 доларів США та прийняття Київською обласною радою рішення про погодження клопотання.

В приміщенні Київської обласної ради та за місцем проживання фігуранта проводяться обшуки. Слідчі дії тривають.

Раніше на хабарі в 530 тисяч гривень співробітниками СБУ був затриманий начальник одного з відділів управління Держприкордонслужби в Житомирській області.

Начальницю райвідділення податкової інспекції ГУ Державної фіскальної служби у Львівській області затримали під час одержання хабара на суму 5,5 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: