У центрі оцінювання якості освіти пояснили, чому бажаючих пройти ЗНО стало менше

Читать на русском
Для участі у тестуванні зареєстровано 240 тисяч 881 особа. З них 192 тисяч 778 — випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року.

У 2017 році понад 240 тисяч випускників шкіл збираються взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій на прес-конференції в Києві 27 квітня, передає «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«У цьому році для участі у тестуванні зареєстровано 240 тисяч 881 особа. З них 192 тисяч 778 - це випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року», - повідомив Карандій.

За його словами, кількість охочих пройти ЗНО порівняно з попередніми роками зменшилася, і це пояснюється демографічною ситуацією і тим, що частина абітурієнтів при вступі до вузів буде використовувати результати зовнішнього оцінювання, які вони отримали в попередніх роках.

«Наймасовіший предмет - українська мова та література, на другому місці – історія України, потім - математика», - розповів Карандій.

Він зазначив, що найменше бажаючих для проходження тестування зареєстровано на предмет «фізика»: 26491 людина.

Як повідомляється в прес-релізі, оприлюдненому на прес-конференції, для проходження тестування з української мови та літератури зареєструвалось 239 тисяч 945 осіб, історії України – 182 тисяч 219, математики – 113 113 тисяч випускників.

Відзначимо, що в 2017 році абітурієнти з окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму, зможуть вступити до ВНЗ без здачі зовнішнього незалежного оцінювання.

Також відзначимо, що в Міністерстві освіти і науки України незабаром буде впроваджено систему електронного документообігу, що з часом дозволить вузам звітувати про фінансові операції в електронному вигляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: