Москаль розповів про гігантські премії, які нараховують собі місцеві чиновники

Читать на русском
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив зарплати закарпатських чиновників: деякі нараховують собі премії по 300-500%.
Геннадій Москаль

В органах місцевого самоврядування на Закарпатті деякі чиновники нараховують собі премії по 300-500%.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті, передає «Слово і Діло».

Він оприлюднив дані щодо виплати заробітної плати за січень-лютий цього року.

«Купа сільських і селищних голів, особливо у бідних районах Закарпаття, отримують мінімальну або трохи вище мінімальної заробітної плати. Тобто від 3,2 до 5 тисяч гривень. Але є сільські голови, які проводять через сільські ради рішення про нарахування собі величезних премій 250, 300, 400 і навіть понад 500 відсотків! Сільський голова Солотвина (Тячівський район), наприклад, має 200 відсотків премії і отримує 18,2 тисяч гривень в місяць. «Бирову» Дубровки (Ужгородський район) нарахували премію 270% і зарплату 13,3 тисяч гривень, а Дусина (Свалявщина) - 360% премії і 14,9 тисяч гривень зарплати», - заявив Москаль.

За його словами «найпрацьовитіші» на Закарпатті, судячи по зарплатах, голови об'єднаних територіальних громад.

«Так, голова Полянської ВІДГ (Свалявський район) має 370 відсотків премії і 35 тисяч гривень місячної зарплати. А голова Ольховецкой ВІДГ (Тячівський район) премії при 150% отримує щомісяця 21,7 тисяч гривень. Це той же голова, який досі не розрахувався з Тячівської районної лікарнею за вторинну медичну допомогу мешканцям громади», - наголосив Москаль.

Раніше депутат Сергій Лещенко направив лист до МВС про невиправданому нарахуванні зарплат і премій НАПК.

Також стало відомо, що гендиректор НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв за одну годину робочого часу може отримувати не менше 7 тисяч гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: