МЕРТ відмовилося виконувати рекомендації Антимонопольного комітету

Читать на русском
Міністерство економічного розвитку і торгівлі звинуватило АМКУ у спробі зірвати реформу управління державними підприємствами.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України відмовилося пом'якшувати вимоги до аудиторів державних підприємств, як рекомендував Антимонопольний комітет.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву відомства.

Мінекономрозвитку вважає висновки Антимонопольного комітету несправедливими і вирваними з контексту реформи. Міністерство також звинуватило АМКУ у спробі зірвати реформу управління державними підприємствами.

На думку міністерства, рекомендації ставлять під загрозу досягнення реформи, в рамках якої 31 з 46 особливо важливих держпідприємств вже завершили незалежний аудит у компаній з найбільш жорсткими критеріями відбору або перебувають у процесі такого аудиту.

МЕРТ наполягає на тому, що тільки підвищені критерії дозволяють вибрати аудитора, який буде фінансово незалежним від компанії-замовника і зможе забезпечити неупереджені та якісні аудиторські висновки.

«Міністерство буде активно співпрацювати з АМКУ і ринком, щоб максимально врахувати рекомендації, при цьому не перетворюючи аудит держкомпаній на формальність, яка ставить під загрозу їх реформування», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше АМКУ звернувся в Державну виконавчу службу для стягнення з російського «Газпрому» штрафу в 172 мільярда гривень.

АМКУ дав рекомендації підприємствам групи ДТЕК по закупівлі вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: