СБУ розкрила схему фінансування донецьких бойовиків чиновником часів Януковича

Читать на русском
Екс-чиновник обіймав одну з керівних посад в податковій службі і був близький до колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.
Віктор Шейбут

Служба безпеки України викрила і ліквідувала ще одну схему фінансування донецьких бойовиків, до якої причетний колишній чиновник часів президентства Віктора Януковича Віктор Шейбут.

Про це повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу в Києві, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Екс-чиновник обіймав одну з керівних посад в податковій службі і був близький до колишнього прем'єр-міністра України Микола Азарова.

Крім того, за словами Ткачука, встановлено, що до схеми також причетна його дочка Катерина Шейбут. Представник СБУ зазначив, що в рамках проведення слідчих дій встановлено, що Шейбут є «секретарем» донецьких бойовиків.

Їх там немає: чому суд ООН не покарав РФ за фінансування бойовиків «Л/ДНР»Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства назвав помилки, яких припустилася українська сторона в суді Гааги за позовом до РФ про тероризм.

«Вона використовує цю ситуацію для того, щоб незаконно заволодіти завдяки бойовикам підприємствами на території Донбасу, зокрема, Донецьким лікеро-горілчаним комбінатом», - розповів Ткачук.

Він повідомив: «У рамках проведення слідчих дій вилучено документи, які підтверджують сплату податків, сплату мільйонних сум платежів для того, щоб фінансувати т. н. «Донецьку народну республіку» і безпосередньо самого Захарченка».

При цьому Ткачук додав, що великі обсяги коштів перевозилися також на контрольовану Україною територію.

Керівник апарату голови СБУ поінформував, що спецслужба провела обшуки в приміщеннях, а також банківських скриньках, які належать Шейбут.

Зазначимо, під час розгляду позову України в Міжнародному суді ООН в Гаазі російський представник стверджує, що бойовики на Донбасі знайшли зброю самі – у шахтах.

Також Гаазький трибунал вважає ситуацію в анексованому Криму рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Україною і Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: