Трамп погодився почекати з будівництвом стіни на кордоні з Мексикою

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп зазначив, що він не скасував свою передвиборчу обіцянку, але готовий почекати.

Президент США Дональд Трамп відкинув припущення про те, що він ніби поховав проект стіни на американо-мексиканському кордоні, але висловив готовність витримати паузу, перед тим, як просити на неї кошти із федерального бюджету.

Про це президент США написав у своєму Twitter, передає «Слово і Діло».

«Не дайте фейковим ЗМІ навісити вам локшину на вуха, нібито я змінив свою думку щодо стіни. Вона буде побудована і зупинить наркотики, торгівлю людьми, тощо», - написав президент у своєму Twitter.

Трамп з 11 разу зрозумів пояснення Меркель щодо суті торгівлі з ЄСПрезидент США Дональд Трамп під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель демонстрував «нерозуміння базових основ» торгівлі з Європейським союзом.

Демократи у Конгресі пообіцяли заблокувати можливий запит на фінансування цього проекту, оскільки вартість стіни оцінюють у мільярди доларів.

Стіна на кордоні з Мексикою була одною із ключових передвиборчих обіцянок Трампа. Під час кампанії він стверджував, що вмовить Мексику оплатити будівництво, проте мексиканська влада дуже чітко дали зрозуміти, що не виділять на стіну ані цента.

Якщо Трамп і конгрес до п'ятниці - сотого дня, коли президент буде на посаді не узгодять плани щодо витрат із федерального бюджету, уряд США тимчасово припинить роботу.

Кордон між двома країнами має протяжність близько 3100 км.

Нагадаємо, Трамп підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою 25 січня.

Раніше в уряді США підрахували вартість стіни на кордоні з Мексикою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: