Конгрес США може не схвалити скорочення допомоги Україні

Читать на русском
Експерт підкреслив, що Конгрес США краще розуміє важливість сильного дипломатичного корпусу та програм допомоги в питаннях американської безпеки.
Джон Гербст

У американському Конгресі може не пройти процедура затвердження серйозного скорочення новою Адміністрацією США програм фінансування зовнішньої підтримки, в тому числі для України.

Про це повідомив екс-посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Адміністрація Трампа зайняла офіс з вузьким розумінням наших потреб національної безпеки», — сказав колишній високопоставлений дипломат на запитання, чи створює скорочення зовнішньої підтримки США ризики для Вашингтона втратити свій вплив в інших регіонах.

Експерт підкреслив, що Конгрес США «краще розуміє важливість сильного дипломатичного корпусу та програм допомоги в питаннях (американської — ред) безпеки». Це ж можна сказати про міністра оборони Мэттіса й американських військових, додав Гербст.

Україна очима США: якою мірою Тіллерсон насправді міряє війну на ДонбасіДиректор військових програм Центру Разумкова оцінив позицію США відносно конфлікту в Україні.

Гербст нагадав, що в лютому цього року, коли Трамп вперше озвучив ініціативу скоротити на третину бюджет Держдепартаменту США 121 генерал адмірал підписали відкритий лист із закликом зберегти належне фінансування дипломатії в інтересах нацбезпеки.

У цьому зв'язку ініціатива Трампа заощадити на програмах зовнішньої допомоги зустріне опір, вважає Гербст, і, перш за все, вона не знайде підтримки в американському Конгресі.

«З цієї причини Конгрес, швидше за все, зменшить скорочення програм зовнішньої допомоги США. Це також повинно стосуватися і України», — зазначив екс-посол США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що план бюджету США на 2018 рік передбачає скорочення міжнародної допомоги Україні майже на 70%.

Також президент США Дональд Трамп заявив, що бюджет Організації Об'єднаних Націй повинен бути переглянутий у бік його зменшення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: