У САП повідомили, чи мають законне походження гроші для застави Насірова

Читать на русском
У спеціалізованій антикорупційної прокуратурі заявляють, що Держслужба фінконтроля перевірила походження грошей для застави, внесеної за Насірова.
Роман Насіров

У САП заявляють, що Держслужба фінконтроля перевірила походження грошей для застави, внесеної за відстороненого від посади голови УКРІНФОРМ Романа Насирова, підозрюваного в зловживанні владою.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Свобода».

За повідомленням прокурора САП Роман Сімківа, служба дійшла висновку, що джерела надходження цих коштів, частину з яких внесла дружина Насірова, частину - його тесть, - законні.

Чи були з цих коштів сплачені податки, повинна перевіряти Державна фіскальна служба, сказав Роман Сімків в приміщенні Солом'янського райсуду Києва, який має розглянути питання про продовження запобіжного заходу Насірову.

За словами прокурора, САП просить суд продовжити ще на два місяці запобіжний захід Насірова.

Як заявив Сімків, зокрема, це стосується: електронного браслету, який має носити Насіров, і його паспортів, які зараз зберігаються в Державній міграційній службі.

Насіров та інші: як розвиватиметься сюжет національного корупційного серіалу?Роман Насіров, за якого внесли рекордну заставу у 100 мільйонів гривень, став мало не символом безпорадної ситуації в антикорупційному спротиві системи. Чи вдасться зберегти бодай паростки здобутків у боротьбі із корупцією?

Прокурор також спрогнозував, що засідання суду може бути перенесене.

У той же час Насіров, який в березні вийшов з СІЗО під заставу в 100 млн гривень, заявив, що наполягає на скасуванні запобіжного заходу. Він заявив, що вважає справу проти себе політичною та «зрежисованою».

Нагадаємо, мобільні телефони, годинники та паспорт Насірова були арештовані Солом'янським районним судом Києва.

Також Насіров скаржився, що в ході обшуків у його сім'ї вилучили останні гроші, і тепер його дружині і дітям нема за що жити.

Раніше Насіров був призначений главою Федерації дзюдо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: