Турчинов: настав час економічної реабілітації територій навколо ЧАЕС

Читать на русском
Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив на необхідності разом з усім світом докласти зусиль, щоб не допустити повторення страшної техногенної катастрофи.
Олександ Турчинов

Україні слід починати створення належних умов для економічної реабілітації та розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у зверненні з нагоди річниці Чорнобильської трагедії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

«Від дискусій і традиційних закликів настав час перейти до практичних заходів по створенню належних умов для економічної реабілітації та розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення», - зазначив він.

Турчинов нагадав, що пожежа на ЧАЕС, який він назвав атомною катастрофою планетарного масштабу, був локалізований шляхом безпрецедентних жертв і героїзму.

«Герої-ліквідатори виконали свій обов'язок - загасили пожежу, але віддали найдорожче - своє життя. Низько схиляємо голови, згадуючи всіх, хто захистив світ від радіоактивної катастрофи. Україна завжди пам'ятатиме вас», - підкреслив Турчинов.

Він також наголосив на необхідності разом з усім світом докласти зусиль, щоб не допустити повторення страшної техногенної катастрофи.

«Ми не повинні забувати про співвітчизників, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасників ліквідації наслідків аварії, тих, хто втратив свої домівки, хто втратив здоров'я і працездатність, хто потребує посиленого соціального захисту», - заявив секретар РНБО.

Раніше Турчинов оприлюднив короткий відеозвіт за останні три роки роботи РНБО.

Також секретар РНБО заявив, що Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни і активно збільшує свою армію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: