Кримського татарина в РФ засудили до 12 років в'язниці

Читать на русском
Руслан Зейтуллаєв був засуджений військовим судом РФ до семи років колонії. Однак у РФ вважають покарання недостатнім і відправили сфабриковане провадження на перегляд.
Руслан Зейтуллаєв

Російський суд засудив кримського татарина Руслана Зейтуллаєва до 12 років колонії суворого режиму.

Про це повідомив російський активіст Владислав Рязанцев в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 12 років колонії суворого режиму кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в Криму осередку «Хізб ут-Тахрір». Підтримати Зейтуллаева прийшли понад 20 осіб», - написав Рязанцев.

Пославшись на адвоката Едема Семедляєва, він повідомив, що сьогодні Руслан Зейтуллаев припиняє голодування, яке тримав 22 дні.

Як повідомлялося, Руслан Зейтуллаєв 4 квітня оголосив голодування, вимагаючи припинити політичні репресії проти кримських татар, передати всіх незаконно ув'язнених на материкову Україну і допустити до нього українського консула.

Зейтуллаєв був засуджений військовим судом до семи років колонії. Однак російський суд визначив покарання недостатнім і відправив сфабрикована виробництво на перегляд в суд Ростова-на-Дону. Під час суду 21 квітня прокурор вимагав покарання у вигляді 17 років позбавлення волі.

Також відзначимо, що українець Андрій Лугин, був ув'язнений у Сімферопольському СІЗО, в знак протесту проти етапування його в Росію оголосив про сухе голодування з 24 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: