Кабмін хоче провести розслідування діяльності НАЗК

Читать на русском
У Кабінеті міністрів України пропонують перевірити діяльність Нацагентства з питань запобігання корупції.
Павло Петренко

Необхідно провести службове розслідування щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції і через публічний конкурс змінити чинний склад агентства.

Про це під час засідання уряду заявили міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо керівництво НАЗК просить провести службове розслідування, а уряд має право таке службове розслідування призначити, давайте проведемо це службове розслідування і якщо там є порушення, то ці порушення потім будуть передані в правоохоронні органи для відповідного реагування та притягнення до відповідальності цих осіб і то, що стосується матеріалів, які надійшли до Нацполіції, то вона повинна їх розглянути», – Петренко.

За його словами, керівництво Нацагентства, замість того, щоб виконувати свої службові обов'язки і перевіряти електронні декларації, «воює між собою». Петренко додав, що в нинішньому форматі комісії і з їх нинішнім складом навряд чи перевірка близько 100 тисяч декларацій буде вдалою і ефективною.

«Тому треба вирішувати цю проблему, вносити зміни в закон і фактично формувати через публічний конкурс новий склад, який буде виконувати свої обов'язки належним чином», – зазначив міністр.

Нагадаємо, у НАЗК розповіли, коли закінчать перевірку е-декларацій за 2015 рік.

Раніше Нацагентство закрило доступ до е-деклараціям військових прокурорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: