Трамп скликає Сенат, щоб вирішити проблему КНДР

Читать на русском
У нараді візьмуть участь всі 100 сенаторів, а також держсекретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони країни Джеймс Маттіс. Зазначимо, що збір всіх сенаторів у Білому домі в повному складі - вкрай незвичайний захід.
Дональд Трамп

Американський Сенат збереться в Білому домі у повному складі в середу, 26 квітня.

Про це повідомляє «ВВС-Україна» з посиланням на прес-службу Білого дому, передає «Слово і Діло».

Таке рішення зумовлене наміром провести зустріч щодо ядерної програми Північної Кореї. Вашингтон стурбований тим, що КНДР продовжує запуски ракет та ядерні випробування, а також погрожує своїм сусідам і США.

США скоротять допомогу для УкраїниПлан бюджету США на 2018 рік передбачає скорочення міжнародної допомоги Україні майже на 70%.

У нараді візьмуть участь усі 100 сенаторів, а також державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони країни Джеймс Меттіс. Перед сенаторами також виступлять директор Національної розвідки США Ден Коутс та голова генштабу Джозеф Данфорд.

Зазначимо, що представники адміністрації президента регулярно виступають в Конгресі, але збір усіх сенаторів в Білому домі у повному складі - вкрай незвичайний захід.

Раніше президент Дональд Трамп звернувся до Ради безпеки ООН з закликом «нарешті вирішити» проблему КНДР. Він додав, що ООН має бути готова ввести нові санкції проти Північної Кореї.

Нагадаємо, в понеділок, 24 квітня, Трамп обговорив питання КНДР у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Останнім часом США і КНДР обмінювалися різкими заявами. Президент Трамп направив до Корейського півострова кілька військових кораблів.

Пхеньян попередив, що відповість на можливий ядерний удар з боку США власним ударом. Після цього КНДР провела ще один ракетний запуск ракети, який виявився невдалим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: