Прем'єр Ізраїлю скасував зустріч з главою МЗС Німеччини

Читать на русском
Напередодні глава ізраїльського уряду дав зрозуміти, що негативно ставиться до бажання глави МЗС Німеччини Зігмара Габріеля зустрітися з лівими правозахисними організаціями Ізраїлю.
Біньямін Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скасував заплановану на вівторок, 25 квітня, зустріч з главою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем у Єрусалимі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Причиною став намір німецького політика провести бесіду з представниками ізраїльського громадянського суспільства, що виступають проти подальшого будівництва єврейських поселень на окупованих палестинських територіях

Напередодні глава ізраїльського уряду дав зрозуміти, що негативно ставиться до бажання Габріеля зустрітися з лівими правозахисними організаціями Ізраїлю. За даними ізраїльських ЗМІ, Нетаньяху поставив Габріеля перед вибором - зустрічатися з правозахисниками або з ним.

Глава німецького МЗС, у свою чергу, намагався пояснити, що зустріч з тими, хто критикує дії уряду, це абсолютно нормальна практика.

«Ми проводимо такі заходи протягом багатьох років у багатьох країнах», - сказав міністр.

Він підкреслив, що скасування зустрічі з Нетаньяху не стане катастрофою і не змінить його ставлення до Ізраїлю.

У зустрічі з Габріелем візьмуть участь представники організації відслужили солдатів Breaking the Silence («Ті, що порушують мовчання»), яка критично ставиться до політики поселень ізраїльського уряду, і некомерційною організацією «Бецелем», що піклується про дотримання прав палестинців.

Нагадаємо, в лютому Ізраїль прийняв законопроект про легалізацію спірних поселень на палестинській території у Західному Йордані.

Постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі на полях конференції Американо-ізраїльського комітету з громадських зв'язків заявила, що Тель-Авів залишається близьким союзником Вашингтона і запевнила незмінній підтримці країни.

Також влада Ізраїлю прийняли рішення закрити прикордонний перехід Таба на кордоні з Єгиптом, з-за високої ймовірності терактів на Синайському півострові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: