Папа Римський повідомив мету свого візиту до Єгипту

Читать на русском
Папа Римський Франциск поїде до Єгипту для того, щоб налагодити діалог з коптською православною церквою.
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск поїде до Єгипту в якості «друга і посланника світу».

Про це понтифік заявив у зверненні до єгиптян, передає Vatican Radio, пише «Слово і Дело».

Відзначається, що Франциск почав своє звернення з ісламського вітання «Ас Саляму алейкум», що перекладається як «Мир вам».

«Я прибуваю до Єгипту як друг і посланець миру», - йдеться в посланні римського понтифіка.

Війна календарів: що потрібно знати про перенесення святкування Різдва?Народні депутати пропонують започаткувати ще один вихідний день – 25 грудня. Цього дня більшість християн світу святкують Різдво. Чи можливо, щоб цей варіант став компромісним для українців?

У своєму зверненні Франциск висловив надію, що його майбутній візит в Каїр «стане дійсним внеском в діалог між релігіями і з ісламським світом».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий планує створити парк ім. Св. Папи Римського Івана Павла ІІСказано 2 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Папа зазначив також, що відвідування Єгипту зміцнить «екуменічний діалог з коптської православної церквою», переважна більшість послідовників якої проживають у Єгипті. Папа римський побажав миру всьому народу Єгипту, додавши, що він прибуває на єгипетську землю «з вдячним і відкритим серцем».

Візит до Єгипту, який запланований на 28-29 квітня, стане відповіддю на запрошення президента АРЄ Абдель Фаттаха ас-Сісі, єпископів католицької церкви, коптського патріарха Тавадроса II і верховного імама університету «Аль-Азхар» шейха Ахмеда ат-Тейіба.

Однією з центральних подій поїздки стане участь Франциска в Міжнародній конференції по миру, котра скликана з ініціативи верховного імама. Як очікується, на ній будуть присутні патріархи різних християнських церков Сходу, включаючи патріарха Константинопольського Варфоломія.

Нагадаємо, що раніше у в'язниці міста Пальяно (провінція Фрозіноне) Папа Римський Франциск провів традиційний обряд омивання ніг колишнім мафіозі. Також Папа Франциск у своєму спеціальному посланні до ООН закликав узгодити на законному рівні документ про заборону ядерної зброї, який призвів би до повної його ліквідації.

А в лютому Ватикан направив 200 тисяч євро для потреб жителям Авдіївки в рамках програми з підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: