Президент ПАРЄ готовий піти у відставку лише на своїх умовах

Читать на русском
Голова ПАРЄ Педро Аграмунт оголосить про свою відставку тільки після завершення візиту короля Іспанії в асамблею.

Голова ПАРЄ Педро Аграмунт оголосить про свою відставку тільки після завершення візиту короля Іспанії в асамблею.

Голова ПАРЄ Педро Аграмунт оголосить про свою відставку тільки після завершення візиту короля Іспанії в асамблею, а сама заява про складання повноважень подасть 29 травня.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на джерела, повідомляє «Слово і Діло».

У березні Аграмунт в складі російської делегації відвідав Сирію, де зустрівся з президентом країни Башаром Асадом. Члени ПАРЄ засудили зустріч і призначили спеціальні слухання, а Україна зажадала відставки Аграмунт.

За даними видання, Аграмунт готовий залишити свою посаду за умови, що йому дозволять залишатися на посаді президента на час виступу 27 квітня іспанського короля Філіпа VI в пленарному залі.

У свою чергу керівники політичних груп пообіцяли виконати цю умову в обмін на добровільну відставку.    «Схема відставки буде такою: Аграмунт не буде навіть з'являтися в сесійній залі ні в середу, ні в четвер, ні в п'ятницю, за винятком однієї години, коли він приведе короля в зал і буде слухати його з крісла в президії асамблеї», - пише видання.

Після цього він проводить короля на батьківщину, а після закриття сесії - прийде на засідання Бюро, щоб офіційно оголосити про відставку. При цьому ще протягом місяця ця відставка буде оформлена документально.

Нагадаємо, депутати ПАРЄ вимагають відставки президента Асамблеї.

Як повідомлялося, Аграмунт перервав своє головування на засіданні ПАРЄ після вимог його відставки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: