Названі остаточні результати першого туру виборів у Франції

Читать на русском
Екс-міністр економіки країни Еммануель Макрон став лідером першого туру виборів президента Франції, набравши найбільше голосів - 23,75 відсотків.

Екс-міністр економіки Франції Еммануель Макрона і лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен виходять у другий тур президентських виборів у Франції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на остаточні дані МВС Франції, передає «Слово і Діло».

Вибори президента у Франції: результати опитувань у першому туріЗгідно з результатами опитувань, проведених на виході з виборчих дільниць під час першого туру президентських виборів у Франції, за перемогу в наступному турі змагатимуться Еммануель Макрон і Марін Ле Пен.

За офіційними даними Макрон у першому турі виборів набрав 23,75%, Ле Пен — 21,53%. Кандидат від партії «Республіканці», екс-прем'єр Франсуа Фійон вибуває з президентської гонки з 19,91% голосів. Лідер руху «Непокорившаяся Франція» Жан-Люк Меланшон наблизився до нього майже впритул — 19,64%.

Фінансові ринки ради успіху Макрона на виборах у Франції. Курс євро виріс після попередніх результатів першого туру президентських виборів у Франції.

Раніше повідомлялося, що Марін Ле Пен лідирує на виборах президента Франції.

У Парижі після закриття виборчих дільниць першого туру виборів президента Франції почалися заворушення незадоволених підсумками голосування і виходом у другий тур виборів ультра-правого кандидата Марін Ле Пен.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: