Могеріні обговорить з Лавровим питання України

Читать на русском
У зв'язку з питанням України в Москві нагадали, що воно «залишається в центрі розбіжностей з Євросоюзом».

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у понеділок, 24 квітня прибуде до Росії. Вона проведе зустріч з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, зокрема щодо українського питання.

Про це повідомляє РИА Новости, передає «Слово і Діло».

Напередодні переговорів сторони анонсували, що серед міжнародних тим під час переговорів планується обговорити ситуацію в Україні, Сирії, Іраку, Лівії. При цьому експерти відзначають, що, швидше за все, головними темами зустрічі стануть Сирія та Україна.

У Москві у зв'язку з питанням України нагадали, що воно «залишається в центрі розбіжностей з Євросоюзом».

Крім того, очікується обговорення питань Близького Сходу, реалізації угоди щодо ядерної програми Ірану, врегулювання в Афганістані та двосторонніх відносин Росія-ЄС.

Зазначимо, що робочий візит Федерики Могерини до Москви стане першим з листопада 2014 року, коли вона зайняла посаду голови зовнішньополітичної служби ЄС.

Раніше Могеріні заявила, що альтернативу Мінським домовленостями шукати не будуть, незважаючи на складнощі, які виникають у виконанні підписаних угод.

Також Могеріні заявляла, що ЄС не змінить політику щодо України з приходом нового президента США Дональда Трампа. ЄС залишається непохитним у невизнання анексії Криму і в необхідності імплементації Мінських угод.

Нагадаємо, в ніч на 23 квітня в районі населеного пункту Пришиб на окупованій території Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: