Перелік «Доступні ліки» розширять дитячими препаратами

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що до переліку «Доступні ліки» будуть додані препарати, які можна призначати дітям.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що до переліку «Доступні ліки» будуть додані препарати, які можна призначати дітям.

Таку інформацію він оприлюднив під час відвідування разом з головою Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною аптеки «Славутич» в Шевченківському районі Харкова, повідомляє кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Ми врахуємо побажання керівництва області про внесення до переліку додаткового числа ліків, які можна призначати дітям, оскільки на цей момент таких препаратів мало», - зазначив Гройсман.

За його словами, уряд буде знаходити і вирішувати проблеми, «якщо вони є».

«Коштів у нас досить, система побудована якісно і в інтересах громадян, тому ми будемо тільки вдосконалювати роботу», - додав Гройсман.

За його словами, потрібен час, щоб дійти до кожного куточка: «Це особливо стосується сільської місцевості, де аптеки будуть брати участь в програмі «Доступні ліки».

Як сказала у відповідь на питання прем'єра про ціни на ліки керівник Управління охорони здоров'я ОДА Галина Сіроштан, «за нашими даними, ціни на деякі позиції ліків знизилися, іноді до 30%».

За словами голови ОДА Світличної, в реалізації програми «Доступні ліки» беруть участь 226 аптек Харківщини: «В установах охорони здоров'я виписані майже 107 тисяч рецептів. За половиною з них пацієнти вже отримали ліки».

Безкоштовні ліки: що і як можна буде отримати в аптеках за програмою реімбурсації«Слово і Діло» показало, як має вже з 1 квітня запрацювати анонсована урядом програма реімбурсації ліків, а також принагідно нагадало, хто з політиків обіцяв українцям дешеві медпрепарати.

Нагадаємо, 1 квітня в Україні стартувала програма «Доступні ліки».

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми стануть безкоштовними для українців з певними захворюваннями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: