Український політв'язень в окупованому Криму оголосив сухе голодування

Читать на русском
У своїй заяві Андрій Лугін повідомив, що РФ більше трьох років незаконно утримує його під своєю юрисдикцією в окупованому Криму та проти його бажання визнає його громадянином РФ.

Українець Андрій Лугін, ув’язнений у Сімферопольському СІЗО, в знак протесту проти етапування його до Росії оголосив про сухе голодування з 24 квітня.

Про це написав напередодні ввечері адвокат Едем Семедляєв на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні на мою адресу надійшло звернення від громадянина України, засудженого Лугіна А. А., який перебуває в Сімферопольському СІЗО. 26 квітня його планують етапувати на материк для відбування покарання. Від безвиході, з завтрашнього дня він оголошує сухе голодування», - написав адвокат.

Він також зазначив, що його українські колеги подали низку заяв з цього питання, але поки результатів немає.

Семедляев оприлюднив заяву Лугіна, в якій той зазначає, що РФ більше 3 років незаконно утримує його під своєю юрисдикцією в окупованому Криму та проти його бажання визнає його громадянином РФ. Лугін вимагає припинити практику нав'язування йому громадянства РФ і негайно вирішити питання про його передачу в Україну.

Раніше під час суду над кримським татарином Русланом Зейтуллаевым, що відбувся в п'ятницю, 21 квітня, в Ростові-на-Дону, прокурор вимагав покарання у вигляді 17 років позбавлення волі.

Водночас, українського політв'язня Станіслава Клыха, що незаконно утримується в РФ, можуть звільнити і повернути на територію України на підставі хвороби після проведення психіатричної експертизи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: