У Мін'юсті розповіли, як вимагатимуть виконання Росією рішення суду ООН

Читать на русском
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що буде просити про примусові механізми проти РФ у разі невиконання рішення суду ООН.
Павло Петренко

Якщо Росія відмовиться виконувати рішення Міжнародного суду ООН щодо обмежень Меджлісу кримськотатарського народу, Україна на засіданні Генеральної Асамблеї ООН буде ставити питання про застосування до РФ примусових механізмів.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко на брифінгу 24 квітня, передає УНН, пише «Слово і Діло».

«Що стосується Росії, то Росія чи виконає проміжне рішення Міжнародного суду ООН, або ми будемо ставити питання про застосування механізмів, примусових механізмів, аж до винесення цього питання на засідання Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Фактично це буде сигналом, перейшла Росія вже всі межі, чи вона має якийсь здоровий глузд і припинить переслідування кримських татар і українців, як це встановив суд навіть в проміжному рішення», — сказав Петренко.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла змусити Росію компенсувати збитки від окупації АР КримСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він зазначив, що за поведінкою Росії стежать і будуть вживати адекватних заходів найближчим часом.

При цьому міністр відмовився коментувати заяву окупаційної влади Криму про відмову переглянути рішення про заборону Меджлісу незважаючи на проміжне рішення Міжнародного суду ООН. Він зазначив, що «не хоче коментувати заяви псевдовлади в Криму, тому що це абсолютно нелегітимний орган, який не визнає не тільки Україна, а весь цивілізований світ».

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН зобов'язав РФ утриматися від обмежень Меджлісу.

При цьому, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков уникає прямої відповіді на питання щодо відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: