Марін Ле Пен лідирує на виборах президента Франції

Читать на русском
Згідно з першими офіційними даними МВС Франції, яке курирує організацію і підбиття підсумків голосування, лідер ультраправих Марін Ле Пен лідирує в першому турі виборів президента.

Згідно з першими офіційними даними МВС Франції, яке курирує організацію і підбиття підсумків голосування, лідер ультраправих Марін Ле Пен лідирує в першому турі виборів президента.

Про це передає «РІА Новини», пише «Слово і Діло».

Після підрахунку понад 50% голосів Ле Пен набирає 24,1%. У засновника руху Уперед Еммануеля Макрона - 22,44%, у екс-прем'єра Франсуа Фійона - 19,57%.

Таким чином, до другого туру виборів проходять Ле Пен і Макрон.

Після оголошення попередніх підсумків, Ле Пен заявила, що вона і її прихильники подолали перший етап шляху до Єлисейського палацу. За її словами, у другому турі вона буде «народним кандидатом».

Вибори у Франції: найгірший результат — вихід Парижа з ЄСВибори у Франції можуть становити величезну небезпеку для подальшого існування Європейського союзу.

«Перед вами стоїть дуже простий вибір: або держава без захисту, без кордонів, світова конкуренція, масова імміграція, або ви виберете Францію з межами, які захищають наші робочі місця, нашу купівельну спроможність, нашу безпеку і наші суверенітети», - сказала політик.

Макрон, зокрема, заявив, що Франція сьогодні «перегортає сторінку політичного життя». За його словами, «французи висловили своє бажання оновлення».

Як відомо, за даними екзит-полів, проведених усіма ключовими французькими соцслужбами, у другий тур виходять Еменуель Макрон і Марін Ле Пен.

Раніше повідомлялося, що явка виборців на виборах президента Франції стала однією з найвищих за останні 40 років.

Також повідомлялося, що в Парижі після закриття виборчих дільниць першого туру виборів президента Франції почалися заворушення незадоволених підсумками голосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: