Голова представництва МВФ в Україні назвав умови стійкого зростання української економіки

Читать на русском
Глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше назвав три умови для стійкого зростання української економіки.
Жером Ваше

Для стійкого економічного зростання Україні необхідно провести земельну, пенсійну реформи, а також приватизацію державних підприємств.

Про це в інтерв'ю виданню LB.ua розповів голова представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше, повідомляє «Слово і Діло».

«Ці три реформи – земельна, пенсійна та приватизація – будуть лакмусовим папірцем, який дозволить виміряти налаштованість і рішучість цього складу уряду на проведення реформ в рішучій манері, яка, врешті-решт, дозволила б поставити Україну на шлях стійкого економічного зростання», – заявив Ваше.

За його словами, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про готовність провести зазначені реформи, а також згадав реформу системи охорони здоров'я.

«У нас склалося враження, що є прогрес в підготовці пенсійної та земельної реформ. У той же час, в області приватизації і в реформуванні державних підприємств (а це дві сторони однієї медалі) ми хотіли б бачити більший прогрес», – додав глава представництва.

Нагадаємо, 27 жовтня 2016 року Гройсман запевнив, що збільшення мінімальної заробітної плати удвічі не призведе до негативних фінансових економічних наслідків.

Слід також зазначити, що, згідно з моніторингом «Слово і Діло», Гройсман загалом дав 353 обіцянки, з яких 199 виконав, а 87 – провалив. Рівень його відповідальності – 56%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: