Трамп відправив кораблі авіаносної ударної групи «Карла Вінсона» до КНДР

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп має намір «вирішити проблему» КНДР. Пентагон вирішив направити в Японське море кораблі авіаносної ударної групи Карла Вінсона.

Віце-президент США Майк Пенс в Австралії, де побуває в рамках свого азіатського турне попередив, що авіаційна ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем «Карл Вінсон» до кінця квітня прибуде в Японське море.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

«Мирна денуклиарізація Корейського півострова все ще можлива, оскільки Вашингтон налагоджує відносини з Пекіном», - заявив Пенс.

В інтерв'ю телеканалу Fox, Президент США Дональд Трамп заявив, що США відправляють «дуже потужну армаду» в бік Корейського півострова.

У Пентагоні уточнили, що ніякої помилки в словах Трампа немає, а похід «Карла Вінсона» запланований по маршруту до Корейського півострова через Австралію.

США проти КНДР. Чи можлива Третя світова війнаЖурналіст Денис Попович розповідає,чи можуть дії КНДР привести до чергового глобального конфлікту.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея пригрозила збільшити кількість випробувань ракет, незважаючи на міжнародний тиск і посилення напруженості з США.

У Пентагоні попередили, що терпіння Америки щодо КНДР закінчилося і Вашингтон готовий домагатися миру навіть силою. США мають намір провести два навчальних з перехоплення ракет КНДР вже в травні цього року.

В експертному колі вважають, що всіх балістичних ракет КНДР не вистачить, щоб завдати серйозного удару США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: