У МВС Франції повідомили про явку виборців на виборах

Читать на русском
Трохи менше третини виборців відвідали виборчі дільниці в рамках першого туру президентських виборів у Франції станом на 12:00 у неділю.
Фото з відкритих джерел

В рамках першого туру президентських виборів, який проходить у Франції в неділю, станом на 12:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом) виборчі дільниці відвідали 28,54% громадян країни, що мають право голосу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Франції.

Там також нагадали, що аналогічна явка під час виборів президента в 2012 році становила 28,29%, в 2007-му – 31,21%.

Всього у виборах глави держави беруть участь 11 кандидатів. У разі, якщо жоден із них не отримає більше 50% голосів, відбудеться другий тур виборів.

Макрон, Ле Пен або Фійон: за кого проголосували б Ви, якби були французом? ТЕСТ23 квітня у Франції відбудеться перший тур президентських виборів. За прогнозами аналітиків, за вихід до другого туру реально боротимуться три кандидати. «Слово і Діло» пропонує пройти тест, складений за їхніми програмами, щоб дізнатися, кого з політиків обрали б Ви, якби були французом.

Поки найбільш імовірними кандидатами на продовження президентських перегонів є лідер ультраправих Марін Ле Пен, центрист Франсуа Фійон і представник лівоцентристського руху Еммануель Макрон.

Виборчі дільниці у країні були відкриті о 8 ранку і пропрацюють до 19:00. Голосування в заморських володіннях Франції відбулося в п'ятницю.

Раніше президент Ради міжнародних відносин Річард Хаас заявив, що найгіршим результатом виборів у Франції для Європи буде обрання кандидата, який виведе країну з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: