КНДР погрожує затопити американський авіаносець США «Карл Вінсон» одним ударом

Читать на русском
Щоб продемонструвати США міць північнокорейської армії Північна Корея готова до атаки та може знищити американський авіаносець.

У відповідь на рішення США відправити до КНДР авіаносну ударну групу Пхеньян заявив, що Північна Корея готова «однією атакою» знищити американський авіаносець «Карл Вінсон».

Про це повідомляє Reuters з посиланням на газету правлячої Трудової партії КНДР, передає «Слово і Діло».

«Наші революційні сили знаходяться в повній бойовій готовності, щоб потопити атомний авіаносець США одним ударом», - повідомили в КНДР.

Як заявив Пхеньян, це покаже США міць північнокорейської армії.

Усіх балістичних ракет КНДР не вистачить, щоб завдати серйозного удару СШАГолова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» оцінив потенціал КНДР та протистояння з США.

При цьому в Північній Кореї порівняли американський авіаносець з «огрядною твариною» і підкреслили, що удар по ньому стане «наочним прикладом демонстрації потужності військових сил» КНДР.

У МЗС Австралії вже відреагували на погрози. «Ракети КНДР «становлять загрозу сусідам, а якщо не стримувати Пхеньян, то і країнам ширшого регіону, включаючи Австралію», - повідомила глава австралійського МЗС Джулі Бішоп.

Нагадаємо, похід «Карла Вінсона» запланований по маршруту до Корейського півострова через Австралію. У США повідомляють, що більше не мають наміру миритися з ракетними випробуваннями КНДР і готові домагатися миру навіть силовими методами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: