МВФ і пенсії: стали відомі вимоги до пенсійної реформи

Читать на русском
МВФ наполягає на якнайшвидшій реалізації пенсійної реформи в країні, яка буде включати в себе підвищення пенсійного віку та подолання дефіциту ПФ.

Директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен повідомив, Україні більше не можна відкладати пенсійну реформу й запустити процес доведеться негайно, щоб уникнути колапсу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«Пенсійна реформа була частиною програми з самого початку і відкладалася кілька разів. Україна має серйозні проблеми з пенсійною системою. Я думаю, що це другий за розміром дефіцит пенсійного фонду в світі. Це комплексна проблема. В Україні дуже велика кількість пенсіонерів по відношенню до кількості людей, що платять внески в пенсійний фонд, це співвідношення 1 до 1», - повідомив Томсен.

Зараз, за його словами, дефіцит Пенсійного фонду України, другий за розміром у світі по відношенню до ВВП країни.

«Пенсії дуже-дуже низькі, їх реальний розмір був зменшений інфляцією. Є необхідність їх збільшення, але це повинно відбуватися паралельно з параметричними змінами у пенсійній системі, які дозволять відновити фінансову життєздатність», - сказав представник МВФ.

Розенко запевнив, що уряд не підвищуватиме пенсійний вікСказано 17 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

У МВФ повідомили, що подолання дефіциту ПФ і підвищення пенсійного віку – пріоритетні умови кредиторів для отримання нового траншу.

Раніше в БПП заявили, що підвищення пенсійного віку актуально буде не раніше, ніж через п'ять років.

У минулому році, міністр соціальної політики Павло Розенко запевнив, що уряд не планує підвищувати пенсійний вік.

Хто з політиків обіцяв українцям змінити систему пенсійного забезпечення - в матеріалі «Коли Україні чекати пенсійної реформи? Огляд обіцянок політиків».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: