Порошенко пропонує США ввести миротворців ООН на Донбас

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з дежсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з дежсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Про це ввечері 23 квітня повідомив речник глави держави Святослав Цеголко, пише «Слово і Діло».

«Президент закликав до збереження єдиного міжнародного фронту у політиці санкцій щодо РФ до повного відновлення територіальної цілісності України», - зазначив він.

Як повідомляє прес-служба президента України, сторони висловили занепокоєння у зв'язку з небезпечним розвитком ситуації на Донбасі і відзначили важливість виконання Росією Мінських домовленостей, передусім їх безпекових елементів.

«Глава держави запропонував активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН», - йдеться у повідомленні.

Тіллерсон вважає Україну перешкодою для відносин з РФГлава Держдепу США Рекс Тіллерсон вважає, що відносини Росії і США знаходяться на низькому рівні, а Україна - головна перешкода на шляху для їх поліпшення.

Як відомо, 23 квітня в результаті підриву автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО у н.п. Пришиб один з членів місії загинув, двох доставлено до лікарні для подальшого обстеження.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в Україні буде відкритий офіс підтримки ООНСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в Луганській області співробітника моніторингової місії ОБСЄ і наголосив, що інцидент має бути неодмінно розслідуваний.

Ангела Меркель також закликала терміново розслідувати підрив патруля ОБСЄ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: