SWIFT не відключатиме Росію від банківської мережі через санкції

Читать на русском
Регіональний директор SWIFT Матвій Герінг повідомив, що позиція SWIFT жорстко нейтральна: SWIFT не припинятиме роботу з Росією через санкції.

Міжнародна мережа банківських каналів зв'язку SWIFT не припинятиме роботу з Росією через санкції.

Про це з посиланням на заяву регіонального директора SWIFT Матвія Герінга повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Ці питання обговорювалися не раз, позиція SWIFT ясно виражена і завжди навіть публічно, наша позиція жорстко нейтральна. Мені здається, що керівництво Банку Росії розуміє нашу позицію і наше правове поле», - сказав Герінг на конференції.

Відзначається, що він також навів як приклад ситуацію, коли колега Герінга з брюссельського офісу SWIFT повинен був летіти на зустріч з російським банком, але не зміг це зробити через санкції.

Сбербанк Росії в Україні: експерт про закриття банку, девальвацію та відключення РФ від SWIFTГолова Комітету економістів України пояснив, чому Україна має не просто запровадити санкції, а заборонити діяльність Сбербанку Росії в Україні.

«І там на людському рівні було розуміння, що ми розуміємо, що ви не можете приїхати, але спасибі, що змогли попрацювати, навіть дистанційно, і тому, звичайно, якоюсь мірою опосередковано (санкції проти РФ впливають на роботу - ред.), але якщо наша спільна робота може допомогти ... для нас бельгійців сьогодні, для нас європейців, це питання має не теоретичний характер, а справжній, і вже, на жаль, майже щоденний», - сказав Герінг.

Відзначимо, в березні Міжнародна банківська система SWIFT, що базується в Брюсселі, перервала роботу з банками Північної Кореї, що потрапили під санкції ООН.

Раніше політолог Костянтин Бондаренко розповів, яких санкцій дійсно бояться в Кремлі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: