У РФ заборонили називати дітей цифрами, рангами та лайливими словами

Читать на русском
Сьогодні Держдума прийняла закон, який забороняє батькам давати дітям лайливі імена з цифрами і рангами.
Госдума РФ

Сьогодні Держдума РФ прийняла в третьому, остаточному читанні закон, який обмежує право батьків давати дітям імена з поєднанням букв і цифр, просто цифр, титулів, рангів та лайливих слів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс».

Згідно з новим законом, при виборі батьками імені для дитини не допускається використання «цифр, літер, числівників, символів та знаків, за винятком знака «дефіс», або їх будь-якої комбінації або лайливих слів, вказівок на ранги, посади, титули».

Трамп «дресирує» Путіна, перш ніж почати з ним серйозний діалогДиректор служби «Український барометр» оцінив загострення між США і Північною Кореєю, взаємини з РФ, та пояснив, як це вплине на Україну.

Відзначається, що при різних прізвищах батьків дитині може бути присвоєне прізвище батька, прізвище матері або подвійне прізвище. Послідовність прізвищ у подвійного прізвища може бути будь-якою, але подвійне прізвище дитини може складатися не більше ніж з двох слів, з'єднаних під час написання дефісом.

Встановлено, що у рідних братів і сестер послідовність прізвищ у подвійному прізвищі має бути однаковою.

Нагадаємо, що нещодавно в Держдумі внесли на розгляд законопроект про позбавлення російського громадянства осіб, засуджених за злочини терористичного характеру.

Зазначимо також, що в комітеті Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції 13 квітня рекомендували ухвалити у першому читанні законопроект колишнього депутата Дмитра Носова, який передбачає заборону співробітникам МВС на виїзд за кордон на час служби.

Як повідомлялась раніше, 18 квітня президент Росії Володимир Путін підписав закон, що спрощує порядок при отриманні дозволу на проживання в Росії для незаконно депортованих з території Кримської АРСР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: