Радбез ООН засудив ракетний пуск КНДР

Читать на русском
Члени Радбезу ООН висловили свою прихильність до мирного дипломатичного і політичного врегулювання ситуації.

Члени Радбезу ООН висловили свою прихильність до мирного дипломатичного і політичного врегулювання ситуації.

Рада Безпеки ООН 20 квітня за підсумками спеціального закритого засідання засудила останній запуск балістичної ракети КНДР, здійснений 15 квітня, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Нагадаємо, члени Радбезу ООН дійшли згоди в голосуванні після того, як Росія наклала вето на текст попередньої заяви щодо ракетних пусків КНДР.

«Члени Ради Безпеки рішуче засудили останній запуск балістичної ракети, проведений КНДР 15 квітня 2017 року. Члени Радбезу висловили свою заклопотаність у зв'язку з вельми дестабілізуючою поведінкою КНДР і грубим і провокаційним викликом Раді Безпеки шляхом проведення пуску балістичних ракет в порушення своїх міжнародних зобов'язань відповідно до резолюцій РБ ООН», - йдеться в заяві для преси Ради Безпеки.

США проти КНДР. Чи можлива Третя світова війнаЖурналіст Денис Попович розповідає,чи можуть дії КНДР привести до чергового глобального конфлікту.
  У заяві підкреслюється вимога до КНДР негайно припинити подальшу агресивну поведінку, яка призводить до збільшення напруженості в регіоні.

Радбез ООН зазначив, що продовжить уважно стежити за ситуацією і застосовувати подальші важливі заходи, «включаючи санкції», а також висловив свою прихильність «мирному дипломатичному і політичному врегулюванню ситуації» на основі діалогу.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея пригрозила збільшити кількість випробувань ракет, незважаючи на міжнародний тиск і посилення напруженості з США. Однак США у відповідь мають намір провести два навчальних перехоплення ракет КНДР вже в травні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: