Голова Європарламенту озвучив спосіб скасувати Brexit

Читать на русском
Процедуру виходу Великобританії з ЄС все ще можна зупинити, якщо після дострокових парламентських виборів буде сформовано новий уряд.

Процедуру виходу Великобританії з ЄС все ще можна зупинити, якщо після дострокових парламентських виборів буде сформовано новий уряд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Guardian.

На думку Таяні, до позачергових парламентських виборів британські виборці можуть змінити свою думку про Brexit, кинувши виклик заяві британського прем'єра Терези Мей про те, що «шляху назад немає».

«Якщо Сполучене королівство після виборів захоче відкликати статтю 50, то процедура буде дуже ясна», – сказав він.

При цьому Таяні зазначив, що «все будуть у виграші» в разі, якщо Британія передумає виходити з ЄС, а особисто він буде «дуже щасливий».

«Якщо завтра новий британський уряд вирішить змінити свою позицію, це можна буде зробити», – зазначив Таяні.

Крім того, глава Європарламенту пообіцяв, що накладе вето на будь-які угоди з Brexit, які не будуть гарантувати в повному обсязі права громадян ЄС в Британії, захист яких знаходиться в юрисдикції Європейського суду справедливості.

Стаття 50 входить в договір про Євросоюз (він же Лісабонський договір) і дозволяє державі-члену ЄС вийти із товариства.

Нагадаємо, 18 квітня Президент Євроради Дональд Туск порівняв заяву прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей щодо дострокових виборів в цій країні з хічкоківських сюжетом.

29 березня влада Британії підписала офіційне повідомлення про введення в дію статті 50 Лісабонського договору і офіційний початок процедури виходу країни з Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: