Нищук заявив про перегляд списків російських артистів, заборонених в Україні

Читать на русском
Міністр культури Євген Нищук заявив про перегляд списку российкие артистів, заборонених в Україні, хоча сам виступає проти цензури.
Євген Нищук

Євген Нищук, міністр культури України, заявив про те, що зараз проводиться перегляд списків російських діячів культури, заборонених в Україні. Цим займається міжвідомча комісія.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду«Слово і Діло» підготувало традиційний огляд головних обіцянок членів Кабінету міністрів України.

«Зараз у нас створена міжвідомча комісія, де за участю представників Служби безпеки України, працівників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, професіоналів, експертів, представників медіакомпаній, в якій йде перегляд тих списків, які ще з тих часів, коли вони« скопом » пішли, де, ви знаєте, спочатку був той, хто підписався, а підписалися ... ну ви знаєте, як там було. Після того можливо він нічого не говорив і їх (списки) очевидно необхідно переглядати», - сказав міністр у четвер.

Нищук має намір у 2016 році створити Український фонд культуриСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

У той же час Нищук зазначив, що з'явилися нові артисти, які не просто роблять негативні висловлювання щодо України, а являють собою певну загрозу безпеки України, як висловлюваннями, так і діями.

Чиновник також додав, що в Міністерстві культури є група людей, яка обробляє звернення щодо тих чи інших діячів культури і направляє матеріали в СБУ.

«Так було в відношенні деяких співачок, які планували виступи в певних залах і ці концерти були скасовані. Там були наведені конкретні факти того, що вони або були в включеному Криму або вони висловлювалися неодноразово до української культури або українській державі», - зазначив Нищук.

При цьому міністр підкреслив, що виступає проти цензури, однак обмеження проти пропаганди вводити необхідно.

Відмітимо, що Євген Нищук назвав неприпустимими висловлювання українського співака Івана Дорна в інтерв'ю російським ЗМІ.

Нагадаємо, що 4 листопада 2016 року Нищук заявив, що найближчим часом підпише угоду з Єврокомісією для проведення функціонального аудиту діяльності Міністерства культури та виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: