Мінагрополітики повідомило, як вплине похолодання на врожай

Читать на русском
У Мінагрополітики повідомили про наслідки квітневого похолодання для врожаю озимих культур і плодових дерев.
Похолодання в квітні

Різке зниження температур у квітні не вплине на врожай озимих і ярих культур, однак несе загрозу для плодових дерев.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на передає прес-службу Мінагрополітики.

«Негативні дії погодних умов, які могли б істотно вплинути на потенціал врожаю сільгоспкультур, ще не фіксувалися. Значне зниження температури на території України несе загрозу для плодових дерев з квітучими суцвіттями і тими, які знаходяться на початкових фазах формування плодів», - розповів директор Департаменту землеробства і технічної політики в АПК Мінагрополітики Володимир Топчій.

Невловимий транш: плюси та мінуси чергової пролонгації кредиту від МВФУкраїна ніяк не може отримати третій транш від МВФ, запланований у рамках програми розширеного фінансування у 2015-2019 роках. Чи варто впадати у паніку чи навпаки – пошукати позитив у такому варіанті розвитку подій?

За його словами, після стабілізації погодної ситуації необхідно провести ретельний огляд посівів культур і багаторічних насаджень, на основі якого визначити обсяги можливих втрат.

Також Топчій зазначив, що в багатьох областях України пройшли сильні дощі, а в окремих регіонах випало до 50 мм опадів.

«Для окремих регіонів, таких як південні і східні, опади позитивно впливають на стан культур, адже відбулося значне збільшення вологи в ґрунті», - зазначив директор Департаменту.

Нагадаємо, що 19 квітня вночі через шквали з дощем і мокрим снігом без електрики залишилися 152 населених пункти в шести областях України, найсильніше постраждала Дніпропетровська область.

А значне зниження температури повітря стало причиною відновлення опалювального сезону в івано-франківських лікарнях і школах.

Також зазначимо, що в Україні з початку року скоротилося сільгоспвиробництво.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: