Холодницький розповів подробиці справи Мартиненка

Читать на русском
У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі розповіли подробиці кримінального провадження у справі СхідГЗК.
Назар Холодницький

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури будуть клопотати про утримання під вартою як запобіжного заходу для затриманого колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це на брифінгу заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, прокурори САП наполягатимуть на утриманні Мартиненка під вартою терміном 60 діб з правом на внесення застави розміром у 300 мільйонів гривень.

Також, Холодницький підтвердив, що другим затриманим в цьому кримінальному провадженні є колишній голова наглядової ради Одеського припортового заводу, перший заступник голови правління «Нафтогаз-Україна» Сергій Перелому. Глава САП додав, що для Переломи прокурори проситимуть заставу розміром в 100 мільйонів гривень.

Крім того, Холодницький додав, що доказова база в цьому провадженні збиралася «один рік». Керівник прокуратури сказав, що труднощі виникли через австрійські компанії в схемі злочину.

Як він стверджує, у адвокатів Мартиненка є 3 години для ознайомлення з матеріалами справи. Холодницький додав, що ймовірно судове засідання щодо обрання запобіжного заходу пройде після 12:00 в Солом'янському районному суді Києва.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро затримали другого фігуранта у справі СхідГЗК.

Раніше НАБУ повідомило про підозру екс-нардепу Мартиненку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: