Суд над Переломою: адвокати знову хочуть відводу судді

Читать на русском
Суд над екс-нардепом Миколою Мартиненком паралельно розглядає запобіжний захід другому підозрюваному у справі про розтрату коштів Сергію Переломі.

Суд над екс-нардепом Миколою Мартиненком паралельно розглядає запобіжний захід другому підозрюваному у справі про розтрату коштів Сергію Переломі.

У зв'язку з чим адвокати заявили відвід судді.

Про це передає кореспондент «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

«Суд розглядає клопотання про запобіжний захід Переломі Сергію», - заявив суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник. Відзначимо, що Перелому захищає група адвокатів, яка також бере участь в справі Мартиненка.

«Справа Мартиненка» і політичний хід НФ: перед якою дилемою опинилася АППолітолог оцінив перспективи розвитку справи Миколи Мартиненка після його затримання і назвав можливі ризики для коаліції.

«Ви навіть знаєте, що я вам зараз скажу. Ми заявляємо вам відвід, до того, ж ці два відводи можуть бути розглянуті одночасно (з відведенням цього ж судді в справі Мартиненко, - ред.)», - звернувся адвокат Черезов до слідчого судді.

Крім того, адвокати стверджують, що Бобровник розглядає всі клопотання НАБУ, проте прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків назвав цю заяву брехнею, так як клопотання НАБУ розглядають і інші судді.

У суді оголошено чергову перерву.

Нагадаємо, що 20 квітня детективи НАБУ затримали Мартиненка.

НАБУ підозрює екс-нардепа Миколу Мартиненка у справі, в якій фігурує Східний гірничо-збагачувальний комбінат.

На цей момент адвокати клопочуть про відвід судді у справі Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: