У НАБУ розповіли подробиці розслідування схеми розкрадання коштів СхідГЗК

Читать на русском

У Національному антикорупційному бюро України розповіли подробиці слідства щодо розкрадання коштів СхідГЗК.

Для розслідування справи про завдання збитків державному підприємству «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» детективами Національного антикорупційного бюро було направлено 16 запитів до 8 країн про міжнародну правову допомогу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Від початку розслідування у грудні 2015 року детективи НАБУ скерували до 8 країн 16 запитів про міжнародну правову допомогу. Інформація, отримана від компетентних органів інших держав, допомогла детективам НАБУ не тільки дослідити усі деталі корупційної схеми, а й встановити, на що саме особи, підозрювані в завданні збитків СхідГЗК, витрачали вкрадені у держави кошти», – зазначають у Бюро.

За інформацією слідства, ці кошти витрачалися на оренду нерухомості в країнах Євросоюзу для потреб членів сімей підозрюваних, сплату медичних послуг і послуг адвокатів по захисту підозрюваного в іншій кримінальній справі, порушеній прокуратурою Швейцарії.

Нагадаємо, НАБУ повідомило колишньому народному депутату Миколі Мартиненку про підозру в розкраданні 17,3 млн доларів СхідГЗК.

Раніше Бюро затримало екс-нардепа Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: