У Держгеокадастрі розповіли, коли буде готовий закон про ринок землі

Читать на русском
У Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру анонсували готовність закону про ринок землі найближчими місяцями.

Розробка урядового законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення на фінальній стадії і протягом двох місяців він буде оприлюднений.

Про це на прес-конференції заявив директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Краснолуцький, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Законопроект обговорюється з фахівцями і офіційно ще не оприлюднений. Концепція є, зараз питання в деталях. Ми на завершальній стадії і це питання двох місяців. Далі законопроект буде оприлюднений на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства, узгоджуватися з міністерствами і відомствами і до 1 липня винесемо його на розгляд уряду», – сказав він.

За його словами, передбачається, що придбати землі може виключно держава, територіальні громади та громадяни України, а обмеження на концентрацію сільгоспземель в одних руках складе 200 га.

«У разі якщо громадянин успадкував земельну ділянку або хтось йому подарував і площа перевищує 200 га, у нього є рік на відчуження. Якщо він цього не зробить, то за рішенням суду ділянка перейде у власність держави», – підкреслив директор департаменту.

Нагадаємо, 14 липня 2016 року міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що планує у вересні або на початку жовтня 2016 року надати на розгляд Верховної Ради законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Однак так і не дотримав обіцянки.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Кутовий дав 32 обіцянки, з них 7 виконав, а 18 – провалив. Рівень його відповідальності – 22%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: