З початку бойових дій від мін на Донбасі загинули 42 дитини

Читать на русском
З початку бойових дій на Донбасі через підрив на протипіхотні міни і та необережне поводження з боєприпасами загинули 42 дитини, ще 109 отримали поранення.
фото: УНІАН

З початку бойових дій на Донбасі через підрив на протипіхотних мінах і необережне поводження з боєприпасами загинули 42 дитини, ще 109 зазнали поранень.

Про це йшлося на прес-конференції за участю представників штабу АТО, ДСНС України в Донецькій області та неурядової міжнародної організації Halo Trust, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Підірвався на міні можна де завгодно, адже зоною ризику може бути практично будь-яке місце по обидві сторони від лінії розмежування. З початку війни загинули 42 дитини, ще 109 зазнали поранень», – розповів начальник координаційної групи з протимінної діяльності штабу АТО полковник Сергій Зубаревський.

За його даними, за чотири місяці 2017 року через необережне поводження з боєприпасами загинули шестеро людей, троє були травмовані.

За попередніми підрахунками фахівців, зараз розмінування потребує близько 700 тисяч гектарів, а на повну очистку Донбасу від мін і боєприпасів знадобиться від 10 до 15 років.

Зубаревський зазначив, що особливо небезпечними залишаються населені пункти поблизу лінії зіткнення в «сірій зоні».

За словами представників ДСНС, напередодні поминальних днів сапери відомства почали розміновувати кладовища, на даний момент від вибухонебезпечних предметів очистили понад 100 кладовищ в місцях проведення АТО.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, конфлікт на Донбасі торкнувся понад мільйона його маленьких мешканців, а близько 200 тисяч з них досі проживають в межах 15 кілометрів від лінії конфлікту.

Раніше в ЮНІСЕФ провели інформаційну кампанію про небезпеку мін серед дітей зі сходу України віком від 6 до 11 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: