Янукович подав позов до Ощадбанку про захист «честі і гідності»

Читать на русском
Янукович звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності і ділової репутації до Ощадбанку і Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна.
Віктор Янукович

Печерським районним судом Києва відкрито провадження за позовом побіжного екс-президента Віктора Януковича до голови правління Державного "Ощадбанку" Андрія Пишного.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

У лютому Янукович звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності і ділової репутації до Ощадбанку і Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна.

Екс-президент зажадав спростувати дану інформацію, що на рахунках банку лежать понад 1,1 млрд грн. Януковича, озвучену в інтерв'ю одному з українських ЗМІ Андрієм Пишним.

20 березня суд відмовив у відкритті провадження через несплату судового збору. Після усунення всіх неточностей позов був поданий знову.

Суд відкрив провадження і призначив засідання щодо спору на 23 червня.

Як повідомляв Realist, Оболонський суд Києва викликав Януковича на засідання 4 травня.

Наприкінці березня було визначено суд у справі про держзраду Януковича. В середині березня справу про держзраду Януковича було передано в суд.

Також сьогодні Оболонський районний суд Києва направив Януковичу повістку про виклик на засідання суду по справі про державну зраду.

Раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, які дозволяють розпочати судові процеси в заочному порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: