Порошенко – британським ЗМІ: на Донбасі війна, а не заморожений конфлікт

Читать на русском
Ситуація на Донбасі є не замороженим конфліктом, а справжньою війною Російської Федерації проти України.
фото: прес-служба Президента

Ситуація на Донбасі є не замороженим конфліктом, а справжньою війною Російської Федерації проти України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю британському телеканалу Sky News, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Дехто намагається називати це (ситуацію на Донбасі - ред.) замороженим конфліктом. Наголошую, що він не заморожений. А це - гаряча російська агресія проти моєї країни», - підкреслив він.

При цьому Порошенко зазначив, що тільки з початку 2017 року Україна втратила 69 військових вбитими і ще понад 420 отримали поранення.

Також він нагадав, що на окупованій території знаходяться більше 700 російських танків, понад 1250 артилерійських систем і більше 300 систем РСЗВ.

Крім того, Порошенко зазначив, що Росія веде гібридну війну не лише проти України, а й проти інших країн, в якій використовує кібератаки, фінансування політичних популістів і антиурядових рухів для дестабілізації внутрішньої ситуації в цих країнах.

«Росія не хоче мати сильну і об'єднану Європу. Росія не хоче мати сильну і об'єднану Великобританію. Вона прагне роз'єднання, провокування конфліктів. Радий, що ці плани РФ не дуже ефективні», – зазначив глава української держави.

Нагадаємо, 19 квітня в Лондоні відбулася зустріч Порошенка і прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, на якій британський прем'єр пообіцяла посилити санкції проти Росії.

Також глава української держави прокоментував проміжне рішення суду ООН в Гаазі за позовами України проти Росії, назвавши його перспективним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: