Мартиненко підозрюється в розтраті 17 мільйонів доларів – Холодницький

Читать на русском
Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький оприлюднив деякі подробиці справи, в рамках якого був затриманий екс-нардеп Микола Мартиненко.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький оприлюднив деякі подробиці справи, в рамках якого був затриманий екс-нардеп Микола Мартиненко.

Про це він написав у Фейсбуці, передає «Слово і Діло».

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) після виконання вказівок прокурора - процесуального керівника погодила повідомлення про підозру колишньому народному депутату України Мартиненко Н.В», – підкреслив Холодницький.

У березні понад третину судових засідань у справах САП перенеслиУ Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі розповіли, скільки в березні було перенесено судових засідань щодо їхніх справ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з 2013 по 2016 рік злочинною організацією у складі посадових осіб ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (далі - ДП «Східгзк»), посадових осіб «STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH» (далі - компанія STEUERMANN), а також групою осіб, які мали контроль над зазначеними підприємствами, у тому числі Мартиненко Н.В. була здійснена розтрата коштів ДП «Східгзк» у розмірі 17,28 млн. дол. США шляхом неправомірного укладення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП «Східгзк» через австрійську компанію-посередника STEUERMANN. У подальшому зазначені кошти перераховані на рахунки компанії STEUERMANN з використанням офшорних компаній «WARGRAVE TRADING LLP» та «DALLAS FUEL SA» керівниками та учасниками злочинної організації розгорнута на власну користь.

Вручення повідомлення про підозру доручено здійснити детективам НАБУ.

Наразі Мартиненка затримано у порядку ст. 208 КПК України та доставлений до Національного антикорупційного бюро України для проведення процесуальних та слідчих дій.

Нагадаємо, що ввечері 20 квітня детективи НАБУ затримали екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Раніше в САП повідомили, коли буде готовий обвинувальний акт Насірову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: