Рева розповів, коли стартує пенсійна реформа

Читать на русском
У Мінсоцполітики підтримують меморандум з МВФ, який передбачає початок пенсійної реформи 1 січня 2018 року.

У Мінсоцполітики підтримують меморандум з МВФ, в якому прописано, що пенсійна реформа повинна почати працювати з 1 січня 2018 року.

Про це в програмі «Про політику» на Еспресо.TV розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

«Параметри пенсійної реформи прописані в меморандумі з МВФ. Законопроект, який ми готуємо до внесення до Верховної Ради практично готовий. Уже готовий на 95%. Ми продовжуємо погоджувати з місією МВФ деталі цієї реформи», - сказав Рева.

За його словами, в меморандумі з МВФ прописано, що пенсійна реформа повинна запрацювати з 1 січня 2018 року. Було заплановано, що реформа запрацює вже в квітні цього року, але не були узгоджені всі деталі.

Рева розповів, на якому етапі перебуває законопроект про пенсійну реформуУ Міністерстві соціальної політики розповіли, на якому етапі перебуває законопроект про реформу пенсійної системи.

Рева нагадав, що з 1 жовтня пенсії повинні бути осучаснені для 9 млн громадян.

«Кожен отримає ту надбавку за єдиною формулою, яку він заробив. У кого є великий стаж отримає більше », - додав міністр.

Нагадаємо, Рева розповів, хто отримає пенсію після реформи.

Також нагадаємо, що Андрій Рева назвав суму максимальної пенсії в Україні на сьогоднішній день. А у Порошенка допускають підвищення пенсійного віку через п'ять років.

Віце-прем'єр-міністр з соціальних питань Павло Розенко розповів, що українські пенсіонери зможуть передавати свої пенсії у спадок після введення накопичувальної системи.

22 березня 2017 року Андрій Рева пообіцяв, що найближчим часом мінімальна пенсія складе 1247 гривень і не буде меншою за прожитковий мінімум. Подивимося, чи зможе чиновник виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: